Vår dirigent: Jan Ola Amundsen

 

Jan Ola AmundsenI orkesterets 80-årige historie er det mange personer som utmerker seg. Men aller øverst ruver nok dagens dirigent, Jan Ola Amundsen. Han har studert musikk ved Universitetet i Oslo. Dirigentutdannelsen har han fra flere kurs i inn- og utland. Ved siden av pedagogisk virksomhet har Amundsen sitt daglige virke som daglig leder i Norske Symfoniorkestres Landsforbund.

Han har gjestedirigert og vært fast dirigent for flere amatørorkestre i Norge. Allerede i 1980, bare 23 år gammel, tok han over det kunstneriske ansvaret for det daværende KFUM-orkesteret Arioso. Siden den gang har det gått kun en vei for orkesteret: oppover.
 

At man i dag holder et såpass høyt nivå, og er så stort, skyldes i stor grad hans entusiasme, nøyaktighet, faglige dyktighet og ikke minst hans tålmodighet. Mang en gang har det vært skeptiske røster; "nei, dette er nok for vanskelig for oss", men hver gang har Amundsen sørget for at orkesteret har kommet ned på bena. På den måten har han hele tiden gitt orkesteret nye utfordringer og derved hevet nivået.
 

Et amatørorkester dreier seg ikke bare om musikk, men også om sosialt fellesskap, og også på dette området har Amundsen vært en drivkraft. Oslo Symfoniorkester håper å kunne nyte godt av Amundsens engasjement i mange år framover. Han har forøvrig annonsert at han skal spille bratsj ved 100-års jubileet!

Sist oppdatert torsdag 25. august 2011 22:07